Historie

Eind 1998 zijn Taco van Vliet, Johan Roest en Mariska Kos om de tafel gaan zitten om een nieuw kamp, ‘FGJZ-Kamp’, op te richten.

Het eerste jaar, 1999, bestond uit een 7-koppige leiding en 15 kinderen. In een oude schuur in Schagen waren matrassen op de grond gelegd. In het midden van dezelfde ruimte stond een tafel waar we aan konden eten en waaraan we spelletjes konden doen bij slecht weer. Naast deze schuur stond een oude caravan die dienst deed als keuken, helaas zonder stromend water. Douchen kon, in het aangrenzende cafeetje. Dat moest echter wel in overleg, want het toilet zat in dezelfde ruimte. Maar we moeten toegeven, hoe primitief het toen ook was, het was een bijzondere en onvergetelijke ervaring.

Ook toen al hadden we ontzettend enthousiaste leiding, gedreven om de kinderen een geweldige week te geven met een goed in elkaar zittend en afwisselend programma. En dat het leuk was bewees het tweede jaar, waarbij we met 29 kinderen weg gingen naar een beter kampgebouw aan de rand van het bos.

Nu, 19 jaar later, kunnen we ons niet meer voorstellen dat we toen onder zulke omstandigheden een kamp hebben gedraaid. Ondertussen zijn we gegroeid tot een volwaardig kamp, is onze naam veranderd in Kamp Scala en hebben we een officiële vereniging opgericht. Een veelzijdig, afwisselend, kleurrijk, spannend, goed draaiend kamp met 13 leiding en ongeveer 40 kinderen, waarvan de mogelijkheden ongekend zijn. Een kamp waar je absoluut een keer mee geweest moet zijn!